Georganiseerde reizen

Tarieven 2021


€ 1099,- *

8-daagse reis met Nederlandstalige gids

* Prijs per persoon. exclusief heen- / en terugreis.
Vertrek bij een minimaal aantal van 4 deelnemers

 

 

Overtuigd? Boek direct!

Download reisgegevens

Meer algemene informatie

8-daagse vogelreis in Bulgarije en Noord- Griekenland.

Een volledig verzorgde natuurreis naar het biodiverse Zuidwest Bulgarije en Noord Griekenland. We bezoeken met deze reis 3 gebieden: het Rila gebergte, De Kresna kloof en het Kerkini meer.

We gaan op zoek naar de grootste vogels van deze gebieden: de auerhoen, de vale gier en de kroeskopelikaan. Naast veel verschillende vogels en prachtige landschappen zullen we verschillende tussenstops maken in kleine stadjes die ook zeker de moeite van het bekijken waard zijn. Wanneer u over een fototoestel beschikt wordt aanbevolen om die ook zeker mee te nemen!

Vertrekdata:

31 maart 2019

7 april 2019

  Programma van dag tot dag

  Dag 1 Reis Sofia-Brejani

  Afhankelijk van de aankomsttijd van de deelnemers zullen we een tijd afspreken om te verzamelen op Sofia airport, terminal 1(Wanneer u met de auto komt ofwel aankomt op terminal 2 is het uiteraard geen probleem om u op andere plek op te halen). De reisleiding is de gehele dag aanwezig in Sofia dus wanneer u eerder aankomt dan de afgesproken tijd is er de mogelijkheid om samen de stad te bekijken.

  Dag 2 Vogels kijken rondom Rakitna

  Na dat iedereen bijgekomen is van de reis heeft ontbeten gaan we vandaag op zoek naar vogels in Rakitna, een dorp op nog geen 5 minuten rijden van de accommodatie. We maken een wandeling rondom het dorp en lopen naar een uitzichtpunt aan de rand van de Kresna kloof.

  Dag 3 Vogels kijken in de Kresna kloof

  We zullen vandaag de Kresna kloof gaan bekijken zowel van boven, als vanuit het dal. Al rijdend door de dorpjes zullen we vogels spotten en van het uitzicht genieten van het Pirin gebergte en de Kresna gorge. Op de terugweg rijden we door de Kresna gorge, waar we ook enkele malen zullen stoppen. We bezoeken de gierenvoerplek en maken kans op vale gieren van dichtbij te bekijken.

  Dag 4 Bezoek aan Kerkini Lake en avondwandeling in Melnik

  Vandaag zullen we vroeg vertrekken vanuit Brejani richting het Kerkini meer. We maken hier eerst een boottocht en varen richting het “drijvende bos” waar we vele nesten van onder andere aalscholvers, lepelaars, kwakken, ralreigers en mogelijk zelfs de ibis zullen zien. Na de boottocht maken we een ronde rondom het meer opzoek naar de waterbuffels en nog meer vogels. Aan het einde van de middag zullen we terugrijden naar Melnik (in Bulgarije) waar we ook zullen dineren en overnachten. In de avond kunnen we een korte wandeling maken door de straten van dit pittoreske stadje met zijn traditionele bouwstijl.

  Dag 5 Bezoek aan Rupite en Rila klooster en transport naar Borovets

  Vandaag brengen we een kort bezoek aan de oude vulkaankrater Rupite met haar natuurlijke mineraalbaden, herdenkplek voor waarzegster “Baba Vanga” en heilige “Petka” Kerk. Vervolgens brengen we een bezoek aan een van de grootste en belangrijkste kloosters van Bulgarije: het Rila klooster. Met haar prachtige muurschilderingen is dit een van de toeristische attracties van het land. Op onze weg naar Borovets zullen we nog enkele malen stoppen om enkele leuke gebieden te bekijken. We dineren en overnachten in het ski stadje Borovets.

  Dag 6 Wandeling naar de berghut en wild kijken in de avond

  Vandaag zullen we afhankelijk van de hoeveelheid sneeuw zo ver mogelijk omhoog rijden met de auto om vervolgens onze weg naar de berghut te voet te vervolgen. In de omgeving van de berghut hebben we de mogelijkheid om auerhoenen, gemzen, beren, uilen en spechten te zien. We zullen in de avond korte wandeling maken om te kijken of we wild kunnen vinden.

  Dag 7 Ochtendwandeling om wild te kijken en wandeling terug naar Borovets

  Vandaag zullen we vroeg in de ochtend op pad gaan om wild te kijken. We maken een wandeling door auerhoenenterritorium in de buurt van de berghut en zullen aan het einde van de middag teruglopen naar Borovets.

  Dag 8 Reis naar Sofia

  Afhankelijk van de vroegste vlucht van de deelnemers vertrekken we ’s ochtends naar Sofia. Hier kunt u afgezet worden op elk gewenst punt.

  Reisdetails

  Reisleiding

  De reis wordt geleid door Nederlandse gids Hans Wilpstra. Hans heeft 2,5 jaar in het Zuidwesten van Bulgarije gewoond (o.a. voor zijn studie) en werkt op het moment nog steeds samen met natuurorganisatie Fund for Wild Flora en Fauna. Hij kent de regio erg goed en spreekt zelfs de Bulgaarse taal.

  In zijn vele gesprekken met Hoshi, de lokale vertegenwoordiger van de natuurorganisatie, heeft hij daarnaast veel geleerd over de historie van Zuidwest Bulgarije. Naast afgestudeerd bos en natuurbeheerder en fanatiek vogelaar is Hans ook graag bezig met natuurfotografie. Bijna alle foto´s op deze pagina zijn dan ook van zijn hand. Tijdens deze reis zullen we u zoveel mogelijk natuurschoon proberen te laten zien maar zeker ook proberen de Bulgaarse cultuur en gastvrijheid te laten ervaren.

  Aantal deelnemers

  4-8 personen

  Inbegrepen

  • Verblijf op basis van volpension in een lokaal gasthuis. Vanaf het avondeten op dag 1 tot aan het ontbijt op dag 8.
  • Nederlands/ Engels/Bulgaars sprekende reisleider en chauffeur.

  Niet inbegrepen

  • Persoonlijke uitgaven: Alcohol, souvenirs of andere uitgaven van persoonlijke aard.
  • Overige maaltijden.
  • Verzekeringen
  • Heen en terugreis naar Sofia Airport.

  Accommodatie, ontbijt, lunch en diner

  Gedurende de reis verblijven we in een kleine lokale gasthuizen. Het dineren en het ontbijt zal hier ook vaak plaats vinden. Verder is er de mogelijkheid om ’s ochtends in het gasthuis uw eigen boterham te smeren voor de lunch en uw veldfles te vullen met water, thee of koffie. De lunch zal in het veld plaats vinden. Tijdens de lunch zullen we vaak op de grond of een steen zitten te eten. Daarom is het verstandig een plastic zak of kleed mee te nemen. De reisleiding zorgt voor extra water, fruit en wat lekkers voor bij de lunch.

   

  Fotogalerij

  Praktische informatie

  Belangrijke informatie over Bulgarije

  De munteenheid in Bulgarije is de Bulgaarse leva. 1 leva komt overeen met 0,5112 euro. Geld opnemen kan in de grotere dorpen. Echter betalen met uw bankpas kan alleen in de grotere winkels. Wilt u dus souvenirs kopen of andere producten voor eigen gebruik wordt het aangeraden geld op te nemen in een groter dorp. De reisleider zal u hier ook op attenderen tijdens de reis.

  Als u gebruik maakt van het Bulgaarse wegennet ben u verplicht een vignet te kopen. Dit kan bij elke grensovergang. Verder is het in Bulgarije verplicht om met dimlicht te rijden ook overdag! Als u met de auto reist in Bulgarije wordt daarnaast aangeraden uw rijstijl aan te passen. Neem genoeg afstand, rijd niet te hard en wees voorbereid op onverwachte situaties.

  Als u reist met dure camera´s, verrekijkers of andere duren spullen wordt het aangeraden goed op uw spullen te letten vooral op druk bezochte plaatsen.

  Benodigde bagage

  Voor de reis wordt het volgende de aanbevolen om mee te nemen:

  • Een geldig paspoort.
  • Een kopie van polis van ziektekosten- en evt. reisverzekering.
  • Europese zorgverzekeringskaart (zorgpas voor EU).
  • Eten voor de heenreis.
  • Goede wandelschoenen.
  • Verrekijker en indien mogelijk fototoestel.
  • Rugzak voor overdag.
  • Kleding voor verschillende weersomstandigheden; Regenkleding, luchtige kleding, warme kleding.
  • Zonnebril
  • Hoed of pet.
  • Muggenolie en zonnebrandcrème.
  • Persoonlijke medicijnen en medicijnenpaspoort.

  Mogelijkheden heen en terugreis:

  Met het openbaar vervoer:
  https://www.treinreiswinkel.nl/

  Met het vliegtuig:

  Voor actuele vertrektijden vanaf Eindhoven airport:
  https://wizzair.com/#/

  Voor actuele vertrektijden vanaf Schiphol airport:
  https://www.schipholtickets.nl/bulgarije/vliegtickets-sofia

  Met de auto:

  Bent u van plan om met de auto te komen vindt u hieronder de snelste route van Amsterdam naar Rakitna:
  klik hier