Georganiseerde reizen


Natuurbeschermingsreis: in de voetstappen van de wolf

8-daagse Natuurbeschermingsreis: in de voetstappen van de wolf

 

8-daagse reis naar het zuidwesten van Bulgarije waar we natuurorganisatie Fund for Wild Flora and Fauna gaan helpen bij het oplossen van het conflict tussen veehouders en predatoren. Voor meer informatie over Fund for Wild Flora and Fauna kijkt u op hun website: http://fwff.org/

De activiteiten bestaan uit het opsporen van vergiftigde kadavers, het doen van interviews met lokale boeren en het inventariseren van dieren middels cameravallen en veldonderzoek. Dit alles doen we in de prachtige regio van het Pirin gebergte. We zullen enkele keren gaan eten bij boeren thuis, proeven lokale producten en waar mogelijk bezoeken we lokale feestdagen en attracties. Voorbeelden van lokale feestdagen zijn de viering van de onafhankelijkheid van Bulgarije in Rakitna en Todorov dag in Krupnik.

Vertrekdata:

1 maart 2018
10 maart 2018


Vogelreis naar Bulgarije en Noord- Griekenland

8-daagse vogelreis in Bulgarije en Noord- Griekenland.

Een volledig verzorgde natuurreis naar het biodiverse Zuidwest Bulgarije en Noord Griekenland. We bezoeken met deze reis 3 gebieden: het Rila gebergte, De Kresna kloof en het Kerkini meer.

We gaan op zoek naar de grootste vogels van het Rila gebergte, de Kresna Kloof en het Kerkini meer: de auerhoen, de vale gier en de kroeskopelikaan. Naast veel verschillende vogels en prachtige landschappen zullen we verschillende tussenstops maken in kleine stadjes die ook zeker de moeite van het bekijken waard zijn. Wanneer u over een fototoestel beschikt wordt aanbevolen om die ook zeker mee te nemen!

Vertrekdata:

31 maart 2019
7 april 2019


Vogelreis, Zuidwest Bulgarije, 8 dagen

8-daagse reis naar Zuidwest Bulgarije

Een volledig verzorgde vogelreis naar het biodiverse Zuidwest Bulgarije. Met vogelsoorten als de Rouwmees, Roodkopklauwier, Cirlgors, Ortolaan, Slangenarend, Vale gier, Rode rotslijster, Blauwe rotslijster, Blonde tapuit, Kalanderleeuwerik, en vele meer.

Een reis die zich focust op Zuidwest Bulgarije, dus geen lange ritten met de auto over de snelweg, maar vogels kijken in de nabije omgeving van de accommodaties. We zien delen van Zuidwest Bulgarije die nog weinig ontdekt zijn! Naast veel verschillende vogels en prachtige landschappen zullen we ook veel amfibieƫn, reptielen, vlinders en planten tegen komen die ook zeker de moeite van het bekijken waard zijn. Wanneer u over een fototoestel beschikt wordt aanbevolen om die ook zeker mee te nemen!

Vertrekdata:

28 april 2019
5 mei 2019